Seierstad hevder Dagbladet utleverte kilde til PST

I den nye boken sin hevder Åsne Seierstad at Dagbladet røpte kildene sine til Politiets sikkerhetstjeneste i en sak om terrorgruppen IS. Avisen avviser dette.

Seierstad - Foto - Scanpix

Seierstad skriver i «To søstre» at avisen skal ha brukt faren til to jenter som reiste fra Bærum til Syria som kilde til informasjon om norske krigere i Syria, ifølge Journalisten.Dagbladet skal ha betalt faren og hans medhjelper for informasjon og bilder både av døtrene og IS-krigere. Faren brukte pengene til å lete etter døtrene sine i Syria.Seierstad nevner to saker som Dagbladet baserte på informasjon fra faren, og som hun mener ikke stemmer. Ifølge boken skal avisen ha vært såpass usikre på informasjonen de fikk at de røpet kildene sine til Politiets sikkerhetstjeneste (PST), men likevel trykket sakene.– Hovedpunktene ble senere underbygget gjennom artikler i flere internasjonale medier. Det er heller ikke riktig at vi røpet kilder overfor PST. Dette er begge alvorlig anklager vi burde fått mulighet til å korrigere og kommentere, sier nyhetsredaktør Frode Hansen i Dagbladet til Journalisten. (©NTB)