– Som å velge mellom pest eller kolera

Finans Norge-sjef Idar Kreutzer vil endre forslaget til finansskatt.

Idar Kreutzer. Foto: Scanpix

Finansminister Siv Jensen ønsker neste år å hente inn 2,25 milliarder kroner fra finansnæringen. Finans Norge-sjef Idar Kreutzer ber politikerne øke selskapsskatten for finansnæringen til 26,5 prosent og droppe økt arbeidsgiveravgift, skriver Dagens Næringsliv.- Vi synes at hele forslaget til finansskatt er dårlig begrunnet. Men når man vurderer de to alternativene opp mot hverandre, er det bedre å ta en hit på selskapskatten enn på arbeidsgiveravgiften, sier Kreutzer til avisen.Han påpeker imidlertid at han heller ikke er komfortabel med å ta til orde for økt skatt for finansnæringen, men at den uansett er bedre enn alternativet.- Dette er som å velge mellom pest eller kolera, sier han.- Selskapsskatten reduserer jo avkastningen til eier etter skatt, det påvirker både tilgangen til og prisen på kapital. Men nå vi vurderer disse to mot hverandre, mener vi det er bedre likevel å ta det på selskapsskatt, sier Kreutzer til DN.