Stavanger må betale 1,6 millioner i mobbesak

En 37 år gammel kvinne er tilkjent en erstatning på 1,26 millioner kroner fra Stavanger kommune i en mobbesak.

Politikk

Dommen fra Stavanger tingrett er knusende for kommunen, skriver Stavanger Aftenblad. I tillegg til erstatningen må kommunen dekke saksomkostningene på om lag 326.000 kroner.Kvinnen ble utsatt for langvarig og omfattende mobbing i barne- og ungdomsskolen. Tiltakene som ble satt inn, var i første rekke rettet mot kvinnen og ikke mot mobberne. Retten mener tiltakene var utilstrekkelige og at det er utvist uaktsomhet.37-åringens advokat Christian Thrane Asserson sier at dommen er grundig og at den på mange måter er prinsipiell.– Det ene gjelder det forhold at kommunen har hevdet at saken var foreldet.Dommen slår fast at skadelidte skal ha svært mye kunnskap før foreldelsesfristen kan begynne å rulle. I tillegg er det svært få dommer som omhandler mobbing. Går man noen år tilbake, var dette med mobbing ikke et tema i retten. Nå dukker det opp flere slike saker. Kjernepunktet er at skolene ikke kan akseptere at slike alvorlige ting skjer uten å sette inn tiltak som hjelper, sier Asserson. (©NTB)

stavanger
mobbesak
Nyheter
Politikk