Støre advarer LO-forbund mot EØS-nei

Ap-leder Jonas Gahr Støre advarte medlemmene mot å stemme for å bryte med EØS-avtalen da han talte til Handel og Kontors landsmøte mandag.

Flere LO-forbund har allerede vedtatt at de er mot det eksisterende EØS-regelverket. Onsdag skal Handel og Kontor avgjøre sitt standpunkt.– Å melde oss ut av EØS-avtalen vil være et feilgrep. Det vil jeg advare mot. Vi må ha felles regler med de landene vi handler med rundt oss. Vår økonomi er liten i forhold til et sterkt Europa. EØS er i første rekke en beskyttelse for de svake, sa Støre ifølge nyhetsbyrået ANB.Ap-lederen henviste blant annet til Storbritannias EU-utmelding og hevdet at en liberalistisk landbrukspolitikk blir det britiske alternativet til unionen.Også LO-leder Gerd Kristiansen uttrykte støtte til fortsatt norsk EØS-medlemskap i sin tale til landsmøtet.I den foreslåtte uttalelsen fra Handel og Kontors forbundsstyre heter det at de ønsker «å jobbe for en mer sosial rettferdighet og et demokratisk Europa sammen med faglige og sosiale bevegelser».Forbundsstyret ønsker videre at regjeringen skal utnevne et utvalg som skal følge forhandlingene med Storbritannia om brexit. (©NTB)