Trump anklager storavis for ærekrenkelse

Donald Trump anklager New York Times for ærekrenkelse etter artikkelen om at presidentkandidaten skal ha antastet kvinner. Storavisen avviser anklagene.

Politikk

– Trump har skrytt av hans antasting av kvinner uten deres samtykke, og det er ingenting i vår artikkel som gir Trump et rykte han, gjennom egne ord og handlinger, ikke har skaffet seg selv, skriver avisens advokat David McCraw i et brev.The New York Times publiserte et intervju med to kvinner som påstår at Trump tidligere har antastet dem. Donald Trump avviser anklagene om at han har begått seksuelle overgrep mot noen av kvinnene som har stått fram og kaller det «løgnaktige angrep» fra amerikansk presse og Hillary Clinton.Avisen argumenterer med at artikkelen inneholdt informasjon om en person «offentligheten er sterk bekymret over», og nekter derfor å fjerne artikkelen.– Det ville vært en bjørnetjeneste overfor våre lesere og demokrati å stilne ofrenes stemmer, sier McCraw og sier videre at om Trump velger å saksøke avisen vil de gledelig ta imot anledningen til å møte presidentkandidaten i retten.- En trussel mot pressefrihetenIfølge Committee to Protect Journalists (CPJ) utgjør Trump «en trussel for journalisters rettigheter og CPJs evne til å forsvare ytringsfriheten rundt om i hele verden».Uttalelsen kommer etter at Trump har «kriget» mot mediene den siste tiden, spesielt i forhold til anklagene om antasting av flere kvinner – noe han selv kaller «direkte løgner».– Trump har hånet og bakvasket pressen og har gjort sin motstand mot mediene til et sentralt punkt i sin kampanje, sier styreleder i CPJ Sandra Mims Rowe, og viser til Trumps utsagn hvor han kaller mediene for avskum og går etter individuelle medieorganisasjoner og journalister.– Trump har gjennom ord og handlinger demonstrert sin forakt for mediene, fortsetter Rowe, og påpeker at en svekkelse av ytringsfriheten i USA vil påvirke hele verden.Hun sier videre at Trump ikke virker bekymret over hva dette kan medføre. Han påstår at han ikke har planer om å utfordre myndighetene når det gjelder pressefriheten og behandlingen av journalister. (©NTB)

donald trump
presidentvalg i usa
new york times
Nyheter
Politikk