Trump doblet pengebruken i september

Donald Trumps valgkampapparat doblet pengebruken sin forrige måned etter mye motgang.

Etter å ha mistet oppslutning på meningsmålingene og støtte fra eget parti, valgte republikanernes presidentkandidat å øke det ellers beskjedne kampanjebudsjettet. I september måned doblet han utgiftene til 70 millioner dollar. Men det er fortsatt 13 millioner dollar mindre enn Hillary Clinton brukte.Trump har inntil nylig skrytt av sin «billige» kampanje og avvist behovet for TV-reklamer og spørreundersøkelser. Men i september brukte han og staben 23 millioner dollar på reklameinnslag. Den siste tiden har han også triplet utgiftene på spørreundersøkelser.Clinton melder at kampanjen hennes i september samlet inn 154 millioner dollar, og Trump meldte om 100 millioner dollar. (©NTB)71,6 millioner så debatt på TVDen tredje og siste debatten mellom Donald Trump og Hillary Clinton trakk 71,6 millioner TV-seere i USA onsdag kveld.Seertallene er drøyt fem millioner høyere enn for den andre debatten, men fortsatt et godt stykke bak de 84 millionene som fikk med seg den første duellen i presidentvalgkampen. Da Trump og Clinton satte hverandre stevne i New York i september, satte de ny amerikansk TV-rekord med 84 millioner seere.Sist gang en debatt lokket over 80 millioner seere, var den ene gangen Jimmy Carter og Ronald Reagan møttes til dyst i 1980. Bill Clintons valgkamp for gjenvalg i 1996 fikk derimot bare 36 millioner til å sette seg i sofaen og følge med på debattene hans mot Bob Dole.Deler av forklaringen på hvorfor årets andre debatt hadde langt færre seere enn den første og den tredje, er at kanalen NBC prioriterte å sende en fotballkamp i stedet for debatten fra St. Louis for halvannen uke siden. Onsdag bidro NBC med drøyt ti millioner seere til totalen.I tillegg til alle som så debatten på TV i USA onsdag kveld, kommer alle dem som så den i opptak, i utlandet eller på internett. Ordstyrer Chris Wallace fra CNN anslo et publikum på godt over 100 millioner da han ønsket velkommen i Las Vegas. (©NTB)