USA-kjenneren mener Trump nå er avhengig av hjelp utenfra i form av nye og skadelige opplysninger om Clintons helse eller nye lekkasjer fra WikiLeaks, dersom han skal ha noen sjanse i valget.– Men det må så fall være mye mer kraftfullt enn de dryppene som har kommet hittil. Denne debatten var hans siste mulighet til å snu dette på egenhånd, og det klarte han ikke, sier Snoen til NTB etter debatten i Las Vegas.– Jeg tror ikke dette beveger særlig mange velgere.Snoen påpeker at den første halvtimen av den halvannen time lange duellen forløp omtrent som en «normal debatt, som handlet om politikk», men at den senere utartet til å handle mer om anklager, beskyldninger og personangrep.– Det som kommer til dominere dekningen er uttalelsen om at han ikke vil forplikte seg til å akseptere valgresultatet. Med det understreker han hvor uortodoks og merkelig kandidat han er. Det er nå to spenningsmomenter før valgnatten, om han vil erkjenne nederlaget og det langt mindre om hvorvidt han faktisk taper.Snoen mener Trumps kontroversielle utsagn er ment å motivere og mobilisere tilhengerne til å faktisk stemme.– Men det kan slå begge veier. Dersom han snakker for mye om at valget er fikset, kan folk bli passive og tenke at det ikke er noen vits i det hele tatt, sier Snoen, som mener det også er snakk om retorikk som kan være farlig i videre forstand.– Noen i ytterkanten kan spørre seg selv hvordan de skal reagere dersom alt er tapt og er stjålet fra dem. Selv om dette bare skulle være for å mobilisere, har han sådd noen frø som han ikke har kontroll over. (©NTB)