UD endrer bistandsrutiner etter konsulenttildeling

UD endrer rutinene for tildeling av bistandsavtaler til kommersielle aktører etter at konsulentselskapet ILPI ble tildelt støtte lenge før søknadsfristen gikk ut.

Politikk

Heretter skal alle avtaler godkjennes på høyeste hold i UD, sier utenriksminister Børge Brende til NRK.Konsulentselskapet International Law and Policy Institute (ILPI) fikk 24 millioner kroner i tilskudd av UD til et prosjekt om å drive nedrustningsarbeid og forskning våren 2011, skrev VG onsdag.UD brukte bare fire dager på å avgjøre tildelingen som ble gjort 15. mars 2011. Søknadsfristen for å søke på midlene gikk ut 29. april.Brende har allerede bedt Sentral kontrollenhet i UD om å foreta en full gjennomgang av alle forhold knyttet til denne konkrete tildelingen. (©NTB)

børge brende
ud
bistand
ilpi
Nyheter
Politikk