<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

UKIP-medlem til sykehus etter slagsmål med kolleger

Bråket i UKIP nådde nye høyder da Steven Woolfe, en av partiets nye stjerner, ble sendt til sykehus etter å ha fått et knyttneveslag av en partikollega i EU-parlamentet i Strasbourg (oppdatert).

Publisert 6. okt. 2016
Oppdatert 6. okt. 2016
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 298 ord

Det ble først meldt at Woolfes tilstand var alvorlig, og det ble spekulert på om han hadde fått en hjerneblødning under slåsskampen. Men torsdag ettermiddag kunne Woolfe selv avkrefte dette.– En CT-undersøkelse har vist at det ikke er noen blødning i hjernen. I øyeblikket føler jeg meg klar og munter og smilende som alltid. For sikkerhets skyld blir jeg på sykehuset over natten i påvente av ytterligere prøvesvar, bare som en forsikring om at alt er bra, heter det i Woolfes uttalelse, som er lagt ut på Twitter .– KrangletBritiske medier melder at Woolfe ble truffet av et knyttneveslag, før han slo hodet og falt bevisstløs om noe senere. Ifølge kilder i UKIP brøt slagsmålet ut i forbindelse med en diskusjon om hvorvidt Woolfe hadde snakket med Det konservative partiet.Flere andre partimedlemmer mener at dette ville være det samme som forræderi, og de var svært sinte, opplyser kildene til BBC.Fungerende partileder i Det britiske uavhengighetspartiet Nigel Farage sier at episoden aldri burde ha skjedd. Den skal nå granskes, men Farage ønsker ikke å oppgi navnet på partimedlemmet som slo.– Etter en krangel som fant sted på et møte i UKIPs gruppe i EU-parlamentet i morges, må jeg med dyp beklagelse meddele at Steven Woolfe kollapset og ble brakt til sykehus. Tilstanden hans er alvorlig, skrev Farage i en uttalelse.Høy temperaturWoolfe, som fylte 49 år torsdag, skapte nylig irritasjon blant enkelte partikolleger da han uttalte at han vurderte å slutte seg til Det konservative partiet på grunn av statsminister Theresa Mays løfter om sosiale reformer.En av UKIPs EU-parlamentarikere, Roger Helmer, sier at torsdagens basketak skjedde etter noen «livlige ordvekslinger».Woolfe er utdannet jurist, og han har både engelske, irske, jødiske og afro- amerikanske familiebånd. Han representerer hjemdistriktet sitt nordvest i England i EU-parlamentet, og han regnes som en av UKIPS kommende stjerner. (©NTB)