- Unødvendig å fremstille Trump som en idiot i Stjernekamp

Kringkastingsrådets medlemmer mener NRK ikke burde brukt bilder av den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump under framføringen av sangen «American Idiot» i programmet Stjernekamp.

Vebjørn Selbekk, redaktør i avisen Dagen og medlem av rådet, mener bildebruken var «litt idiotisk».– Det gir en oppfatning om at NRK mener at Donald Trump er en idiot, og jeg tror folk også da kan se den politiske dekningen i lys av det, sa han under rådets møte torsdag, skriver Dagbladet.Rådsleder Per Edgar Kokkvold påpeker at Stjernekamp ikke er et satireprogram og spør om det var nødvendig og riktig å bruke bildene. Det mener rådsmedlem Finn Egil Holm at det ikke var.– Å bruke bilder av Trump, og at Trump blir fremstilt som en dust er helt unødvendig, sier han.Rådet behandlet også en rekke klager på hvordan NRK dekker den amerikanske presidentvalgkampen. Klagene dreier seg om at statskanalen ikke er nøytral.Kokkvold mener det er lov å være mer kritisk til Trump, og flere rådsmedlemmer mener dekningen er god og bred. Selbekk mener imidlertid at kanalen er for lite kritisk til Hillary Clinton. (©NTB)