Usatt for en hel haug alvorlige hackerangrep

Svenske myndigheter har i snitt blitt utsatt for fem alvorlige hackerangrep hver uke det siste halvåret, melder Sveriges Radio.

Oslo 20120125.Illustrasjonsfoto. Hacking, hackere og datakriminalitet blir av mange oppfattet som et alvorlig samfunnsproblem.Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Øijord, Thomas Winje
Politikk

Det svenske direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (MSB) har i oppgave å samle inn alvorlige tilfeller av forstyrrelser i myndighetens IT- og datasystemer. Siden april har MSB til nå mottatt 131 rapporter om slike tilfeller, hvorav sju har ført til politianmeldelser.– Man må være varsom, og vi ser hele tiden på hva som kan ramme oss. Men jeg tror vi kommer til å se enda flere tilfeller av slike forstyrrelser i og med at vi er så mye mer avhengig av informasjonsteknologi enn tidligere, sier Richard Oehme, cybersikkerhetssjef ved MSB til radiokanalen.

sverige
hacker
Nyheter
Politikk