Venstre vil ha nytt organsenter

Venstre vil få bukt med ventelistene for å organtransplantasjon. 

Partiet foreslår at det opprettes et nytt transplantasjonssenter.Forslaget legges fram på den nasjonale organdonasjonsdagen lørdag, skriver VG. Ifølge tall fra Oslo universitetssykehus står 455 personer nå i kø for å få et nytt organ, 89 prosent flere enn for åtte år siden.– 2010 og 2011 var gode år da vi var i ferd med å redusere ventelistene. Siden da har ventelistene økt, fastslår Venstres helsepolitiske talsperson, Ketil Kjenseth. Han vil ha et nytt transplantasjonssenter i tillegg til det ene som finnes i dag. Kjenseth ser for seg å dele oppgavene basert på om organene kommer fra en levende eller en død donor.I dag er det bare Rikshospitalet som utfører transplantasjoner, og Kjenseth mener dette er for sårbart. Samtidig konkluderte en rapport til helseminister Bent Høie (H) nylig at kapasiteten på sykehuset ikke er et problem.– Utfordringen er tilgang på organer, sier Høie, som selv er registrert organdonor. (©NTB)