Ap-politiker vil boikotte Drammens Tidende

Bystyrepolitiker Havva Cukurkaya (Ap) i Drammen oppfordrer norsktyrkere til å boikotte Drammens Tidende. Ledelsen i det lokale Ap-laget ber henne trekke uttalelsen eller melde seg ut.

Oppfordringen ble fremsatt i en diskusjon på Facebook-gruppen « Norsk-tyrkere », som har mer enn 3.400 medlemmer, skriver Drammens Tidende .Bakgrunnen var en debatt om Drammens Tidendes dekning av det tyrkiske miljøet i byen. Avisen har i flere artikler dokumentert bånd til tyrkiske høyrenasjonalister.Cukurkaya har ikke svart på henvendelser fra NTB om saken mandag.UakseptabeltBoikott-oppfordringen er på tyrkisk, men Drammens Tidende bringer følgende oversettelse:«Kjære venner, jeg oppfordrer dere videre til å støtte avisen «Dagsavisen Fremtiden» ved å bli abonnenter. De skriver aldri noe negativt om tyrkerne. De prøver alltid å beskytte tyrkerne. Og for de av dere som abonnerer DT avisen, oppfordrer jeg til å avslutte sine medlemskap».– Drammen Arbeiderparti tar selvfølgelig totalt avstand fra en sånn uttalelse. Vi er helt entydige og uten tvil opptatt av at den frie pressen er en grunnpilar i et åpent, demokratisk samfunn. Det å oppfordre til boikott av en avis fordi avisen skriver noe man ikke liker, er helt uakseptabelt, sier leder i Drammen Arbeiderparti, Dag Ebbestad, til Drammens Tidende.UltimatumHan sier at saken vil få konsekvenser.– Når et av våre medlemmer uttaler seg imot enten vår offentlige politikk eller grunnleggende verdisyn, så vil det nødvendigvis føre til at vi må ta det opp internt, sier Ebbestad.Til NRK sier Ebbestad at han har bedt partikollegaen melde seg ut eller beklage.– Jeg har snakket med Havva Cukurkaya, og siden dette er nokså alvorlig har jeg anmodet henne om å trekke uttalelsen sin eller melde seg ut av partiet.Ap-kollega og mangeårig drammenser Sylo Taraku, berømmer Drammens Tidendes journalistikk.– Drammens Tidende har tradisjonelt vært flinke til å lage gladsaker om mangfoldet i Drammen. I det siste har de imidlertid også belyst en del problematiske forhold rundt moskémiljøer, etniske foreninger og privatskoler i byen, skriver han på Facebook.Cukurkaya svarte mandag ikke på NTBs henvendelser i saken. Heller ikke Drammens Tidende og NRK har lyktes i å få en kommentar fra Cukurkaya.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker