Avtale om Forsvarets langtidsplan

Regjeringspartiene sikrer flertall for langtidsplanen for Forsvaret med Arbeiderpartiet og får budsjettstøtte fra KrF og Venstre. Sentrumspartiene skal legge fram en alternativ langtidsplan.

Publisert 8. nov. 2016 kl. 15.24
Oppdatert 8. nov. 2016 klokken 15.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 168 ord

Venstre-leder Trine Skei Grande sier hun er grunnleggende uenig i forsvarsavtalen som Stortingets tre største partier banker igjennom.– Det handler om at vi står langt fra Regjeringen og Ap i de strategiske valgene for fremtidens forsvar. Venstre mener Hæren og Heimevernet må spille en langt viktigere rolle enn regjeringen har lagt opp til, og Ap har sluttet seg til, sier hun.Venstre-lederen sier sentrumspartiene vil legge fram en alternativ langtidsplan underveis i komitébehandlingen. At Andøya flystasjon legges ned og at det dermed ikke blir en delt løsning med Evenes, opprører Grande.– Tallgrunnlaget fra regjeringen har vært altfor dårlig til å ta en potensielt kritisk avgjørelse om å legge ned basen på Andøya. Likevel går de tre største partiene sammen om å avvikle Andøya, sier Venstre-lederen.Hun avviser at kampen om Andøya er tapt.– Det engasjementet vi har sett på og rundt Andøya må for all del opprettholdes. Det er flere år til arbeidet med nedleggelse skal settes i gang, og det skal avholdes et valg i mellomtiden, poengterer hun. (©NTB)