Det ble avgjort på partiets nominasjonsmøte torsdag kveld. Rasmus Hansson, som i dag er valgt fra Oslo som partiets eneste stortingsrepresentant, stilte ikke til valg i Oslo, men er innstilt på førsteplass i AkershusBastholm er i dag en av partiets nasjonale talspersoner og første vara for Rasmus Hansson på Stortinget.– Jeg er umåtelig stolt av alt De Grønne har fått til siden vi kom inn på Stortinget i 2013. Med kun én representant på Stortinget har vi flyttet hele klima- og miljødebatten. Nå er jobben vår å få inn en stor gruppe med grønne representanter på Stortinget, sier Bastholm.På andreplassen står Per Espen Stoknes (49). Han er psykolog med doktorgrad i økonomi, forsker og førstelektor ved Institutt for rettsvitenskap på BI.– Vi har flyttet den politiske samtalen langt med kun én representant, og jeg gleder meg til å se hva vi får til når vi får inn en større gruppe grønne representanter på Stortinget, sier Stoknes.På de siste meningsmålingene har MDG ligget klart under sperregrensen på 4 prosent, men de fleste målingene gir partiet ett mandat fra Oslo. (©NTB)