Ferdig med Drevland-granskingen

Spesialenheten for politisaker er ferdige med å etterforske hva som skjedde da korrupsjonssaken mot Trude Drevland først ble lagt bort etter bare noen timer.

Publisert 4. nov. 2016 kl. 12.58
Oppdatert 4. nov. 2016 klokken 12.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
Trude Drevland Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Vi har avsluttet etterforskningen, og jeg skal nå skrive en innstilling til sjefen for Spesialenheten, som så skal fatte et vedtak i saken, sier enhetens leder for Vest-Norge, Ellen Eikeseth Mjøs, til Bergens Tidende.Spesialenheten har gjennomført flere avhør i etterforskningen som begynte i sommer. Saken mot daværende ordfører Trude Drevland ble først lagt vekk av politiet 1. juni i fjor, før etterforskningen ble gjenopptatt to uker før valget.I den første runden brukte politiet bare noen timer på å undersøke forholdene rundt dåpen av Viking Star 17. mai i fjor. Forbindelsen mellom Drevland og reder Torstein Hagen ble ikke gransket.Etter at flere juridiske eksperter kom med kraftig kritikk av politiets håndtering av saken, ga Statsadvokaten i Hordaland i august i fjor ordre om å gjenoppta etterforskningen av dåpen. Det utløste ni måneders politiarbeid.I sommer sendte politiet sin innstilling i korrupsjonssaken videre til statsadvokaten. Flere medier erfarte at politiet mener Drevland og havnesjef Inge Tangerås bør stilles for retten, tiltalt for grov korrupsjon. Statsadvokaten skal nå avgjøre om det faktisk blir tiltale og rettssak, og tar sikte på å konkludere før jul. (©NTB)