Finansministeren jakter på boliginvestorene

Finansminister Siv Jensen har startet jakten på boliginvestorene.

Politikk

Mandag møtte statsrådene Siv Jensen og Jan Tore Sanner et knippe boligaktører for å få råd om hvordan et viltvoksende boligmarked med påfølgende gjeldsvekst kan stagges, skriver DN.– Det er viktig å bryte ned statistikken, så vi vet hva vi ser på. I enkelte bydeler i Oslo er det opp til 25 prosent prisvekst. I landet sett under ett, så er det 12 prosent. Det er en sterk prisvekst. Sterkere enn inntektsveksten. Det utløser en større bekymring for husholdningenes gjeldsoppbygging, sier Jensen. Og legger til:– Mange husholdninger tåler dette godt, men du vil ha en økende andel sårbare husholdninger hvis renten går opp eller hvis det blir prisfall i boligmarkedet. Nå vil finansminister Siv Jensen spore opp hvem det er som driver boligprisene opp, og finne ut om boliginvestorer har skylden.– Hvem er nå disse investorene. Her er det mange påstander. Hvor mange er de, og hva gjør de egentlig. Her sauser man ofte samme flere grupper, sier Jensen. DN skriver at hun mener det blir feil å beskylde foreldre som kjøper bolig til barna sine for investorer, og sette dem i samme bås som de som kjøper eiendom for videresalg og utleie. – Innspillene fra møtet viser at investorene utgjør en del av den prisgaloppen vi ser. Men hvor mye. Det viktige nå er å dechiffrere tallene så godt som mulig, sier Jensen. 

siv jensen
jan tore sanner
finansminister
boliginvestorer
gjeldsvekst
boligprisoppgang
Oslo
eiendom
Nyheter
Politikk
Næringseiendom
Bolig