Aktivister fra Greenpeace ved oljeplattformen «Prirazlomnaya». NTB Scanpix / NTB Scanpix

Greenpeace:– Trumps miljøpolitikk kan bli katastrofal

USAs nyvalgte president har avskrevet klimaendringer, ytret ønske om å trekke seg fra Parisavtalen og vil satse på kull. Denne politikken kan bli katastrofal globalt, mener Greenpeace.

– Donald Trumps miljøpolitikk kan føre til 3,4 milliarder tonn ekstra CO2-utslipp sammenlignet med Clintons forslag, ifølge Lux Research. Sannsynligheten for at verden da ville kunne nå togradersmålet er svært liten, skriver miljøorganisasjonen i en pressemelding onsdag.Trump har planer om å satse på kullfyrte kraftverk, en av de største kildene til utslipp i USA og globalt.– Dette er avgjørelser som vil ha ringvirkninger på planeten i tusenvis av år og påvirke flere hundre millioner mennesker.Organisasjonen mener at det nå blir enda viktigere at verdens folk, ledere og miljøvernere står sammen for å stanse den globale oppvarmingen.Da utfallet av presidentvalget i USA ble klart onsdag, ytret mange bekymringer knyttet til Parisavtalen under Stortingets spørretime. Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) sier amerikanerne tidligst kan trekke seg fra avtalen om fire år.– Men det som er mer alvorlig, er at vi kan forvente et svekket amerikansk lederskap i global klimapolitikk, og det vil være uheldig, sa han. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også