Håper Trump vil stabilisere Midtøsten

Saudi-Arabias kong Salman sier han håper USAs påtroppende president Donald Trump kan bringe stabilitet til Midtøsten-regionen.

Saudi Arabian capital Riyadh with the 'Kingdom Tower' photographed through a window of the 'Al-Faislia Tower' in the Saudi Arabian capital Riyadh. Saudi Arabias stock exchange has opened up to direct foreign investment for the first time. The decision to open up the Tadawul stock exchange on Monday comes at a crucial time for Saudi Arabia, whose revenue has taken a hit from the plunge in oil prices over the past year. The kingdom is the worlds largest exporter of crude. (AP Photo/Markus Schreiber, File)
Politikk
– Vi ønsker hans eksellense hell og lykke i hans forsøk på å oppnå sikkerhet og stabilitet i Midtøsten og i den øvrige verden, sier kongen i sin gratulasjon til Trump.Han understreker samtidig de «langvarige og tette båndene mellom to vennligsinnede land, som alle parter ønske å utvikle og forsterke».USA og Saudi-Arabia har i flere tiår hatt et nært forhold basert på amerikansk sikkerhet i bytte mot saudiarabisk olje. (©NTB)