Hareide: Klar for nye samtaler

Etter at samarbeidspartiene har utvekslet skisser og budsjettinnspill de siste dagene, varsler KrF at de er klare for nye samtaler.

Politikk

Budsjettsituasjonen var tema på gruppemøter hos både KrF og Venstre onsdag ettermiddag. KrF-leder Knut Arild Hareide oppsummerte møtet med at han vil sende et budskap til regjeringspartiene om at partiet er klare for nye samtaler.– Det har vært en dialog hele veien. Jeg mener det mest konstruktive nå vil være at vi sette oss ned for å gå videre med de skissene vi har sendt til hverandre, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.Han vil ikke kommentere om han mener utspillet ligger hos Høyre og Fremskrittspartiet.Hos Venstre ble det diskutert hvordan merknadene skulle lyde i svaret på regjeringspartienes siste tilbud.– Nå er vi i en fase hvor vi har tilsvar og tilsvar og nye tilsvar, sier nestleder Terje Breivik.Det var onsdag ettermiddag lite som tydet på at det ble nye forhandlinger i løpet av kvelden. Ettersom mye gjenstår, kan det bli vanskelig for partene å rekke fristen klokken 18 torsdag.– Jeg kan vanskelig se for meg at vi får på plass en avtale innen den tid, sa Breivik til NTB onsdag morgen. Dagen før antydet KrF-leder Knut Arild Hareide det samme. (©NTB)

knut arild hareide
krf
venstre
statsbudsjettet
Nyheter
Politikk