På spørsmål fra Arbeiderpartiet har Finansdepartementet lagt fram tall på bompengenivået de siste årene, skriver Dagbladet. I 2014 ble det krevd inn 9,20 milliarder kroner i bompenger, mens summen i 2015 var økt til 9,58 milliarder kroner. Tallene for 2016 er ikke klare, men regjeringen har bevilget 100 millioner kroner i bompengekutt. Legger man 2015-nivået til grunn vil det innebære en innkreving på 9,48 milliarder kroner.– Tallene bekrefter at Frp atter en gang møter seg selv i døra. I valgkampen 2013 garanterte de 0 bompenger med Frp i regjering, og nå viser det seg altså at Ketil Solvik-Olsen blir den samferdselsministeren i historien som krever inn mest bompenger, sier finanspolitisk talsperson i Ap, Marianne Marthinsen.Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen slår tilbake:– Framfor å støtte Frp i vår kamp for lavere bompenger, så erter Marianne Marthinsen bilistene for at hun og Ap klarer å stoppe våre foreslåtte bompengekutt, sier han.I budsjettforslaget til regjeringen foreslås det et bompengekutt på 500 millioner kroner i 2017. (©NTB)