Millioner i støtte til Sahara Forest Project

Regjeringen gir 5,6 millioner kroner til utvidelse av Sahara Forest Project, som prøver å få i gang matproduksjon i ørkenområder.

– Dette nye bidraget fra Klima- og miljødepartementet sørger for en betydelig økning av ambisjonsnivået vårt for Jordan, sier prosjektsjef Joakim Hauge.Tildelingen ble presentert av klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) på FNs klimamøte i Marrakech i Marokko mandag. Pengene skal brukes til et nytt anlegg i den jordanske havnebyen Aqaba, opplyser Sahara Forest Project.Fra før har Sahara Forest Project bygget anlegg i Qatar. Konseptet går ut på å bruke solenergi og saltvann til å dyrke mat og andre vekster og produsere ferskvann i ørkenområder.Miljøorganisasjonen Bellona er én av flere eiere av Sahara Forest Project, som også har mottatt støtte fra EU og USA. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også