«Vi har nettopp hatt et veldig åpent og vellykket presidentvalg. Nå er profesjonelle demonstranter, oppildnet av mediene, ute og protester. Veldig urettferdig!» skriver Trump på  torsdag kveld.I hovedstaden Washington gikk rundt 100 mennesker i tog fra Det hvite hus, der Trump møtte president Barack Obama, til hotellet Trump International. De ropte «Love Trumps Hate». Sammen med slagordet og emneknaggen #notmypresident er dette en av gjengangerne blant Trumps motstandere.Flere byer– Denne generasjonen fortjener bedre enn Donald Trump, sier 17 år gamle Lily Morton til nyhetsbyrået Reuters. Hun kom til demonstrasjonen sammen med klassekamerater fra videregående skole.I San Francisco gikk over 1.000 elever fra minst 10 forskjellige skoler med regnbueflagg og plakater mot rådhuset i byen. I New York legger folk igjen fargerike post-it-lapper med korte beskjeder som «Er jeg den eneste som er redd?», «Jeg er sint» og «Jeg trenger en klem». Over 3.000 har så langt uttrykt sin mening på denne måten på en vegg ved Union Square på Manhattan. Også andre steder i landet har elever, studenter og andre protestert torsdag.– Sutrete ungerOnsdag var det større demonstrasjoner i blant annet New York, Chicago, Boston, Philadelphia, Portland, Austin, Los Angeles, Seattle og Washington.Rudy Giuliani, tidligere New York-ordfører og en av Trumps nærmeste støttespillere, har gått ut og kalt demonstrantene «bortskjemte, sutrete unger». Giuliani er for øvrig nevnt som en mulig justisminister eller sikkerhetsrådgiver når Trump inntar Det hvite hus i januar. (©NTB)