Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy Pool

Sarkozy foreslår klima-toll på amerikanske varer

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy mener EU må innføre klimaavgift på amerikanske varer hvis Donald Trump trekker USA fra Parisavtalen.

Tollsatsen bør være på mellom 1 og 3 prosent, foreslår Sarkozy. Han leder i dag det franske konservative partiet Republikanerne og håper å bli partiets kandidat i presidentvalget neste år.– Avgiften bør ilegges alle amerikanske varer hvis USA ikke iverksetter miljøreguleringene som vi krever at våre selskaper retter seg etter, sa Sarkozy i et intervju med TV-kanalen TF1 søndag kveld.USAs neste president Donald Trump har i den amerikanske valgkampen lovet å «kansellere» klimaavtalen som ble vedtatt i Paris i fjor. I tillegg vil han oppheve amerikanske klimatiltak innført av Barack Obama.Sarkozy påpeker at vi foreløpig ikke vet om Trump vil holde disse valgkampløftene. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også