– Jeg ser ingen argumenter mot å søke kunnskap

Schjøtt-Pedersen ser ingen argumenter mot mot konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix. Stian Lysberg Solum

Administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass sier han ikke ser noen argumenter mot konsekvensutredning utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.– Jeg ser ingen argumenter mot å søke kunnskap. Det er et sunt prinsipp i norsk forvaltning, som vi må legge til grunn også her, sier han til Klassekampen. Schjøtt-Pedersen mener en utredning vil vise om det finnes ressurser som kan bidra til det norske velferdssamfunnet.– Det er grunn til å tro at det ligger olje- og gassressurser for mange hundre millioner kroner her. Når vi samtidig vet at om vi om ganske få år vil stå overfor en situasjon der inntektene går ned, samtidig som pensjons- og helseutgiftene øker kraftig, så ser vi at hver eneste krone vi som samfunn kan få gjennom olje og gass, vil være viktige bidrag til å sikre velferd.Tidligere i uken viste en spørreundersøkelse at 50 prosent er negative til oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. 35,5 prosent er positive.– Jeg tror veldig mange er usikre på om et eventuelt oljeutslipp vil kunne true den viktige torskebestanden som har fødeområde i Lofoten. Det viser de beste undersøkelsene at det ikke er risiko for, sier Schjøtt-Pedersen. (©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker