Krekar kan likevel bli utlevert til Italia

Påtalemyndigheten vil ikke avvise at mulla Krekar kan bli utlevert til Italia dersom han finnes skyldig og dømmes til fengsel i den kommende rettssaken.

Førstestatsadvokat Jan F. Glent ved Det nasjonale statsadvokatembetet sier til ABC Nyheter at det berammede rettsmøtet mot Krekar 13. mars i Italia så vidt han vet, ikke skal være avlyst. Rettssaken mot den 60 år gamle kurderen skal etter planen starte i den norditalienske byen Bolzano 13. mars.Glent sier det etter italiensk lov er anledning til å dømme personer in absentia, altså at de ikke selv er til stede under rettssaken. Dersom Krekar dømmes i mars, kan italienske myndigheter på nytt begjære ham utlevert for å sone en straff.– Det er et mulig scenario. Men jeg kjenner ikke intern italiensk rett, sier Glent til ABC Nyheter.Tre andre som er siktet i samme sak som Krekar og er bosatt i Storbritannia, er også løslatt fra varetekt. Hos den britiske påtalemyndigheten blir det bekreftet at det må være opp til italienske myndigheter å kreve de dømte personene utlevert. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også