Amerika først for Trump

I sin innsettelsestale lovte Donald Trump å sette USA først – America First. Og USA skal begynne å vinne igjen som aldri før.

President Donald Trump delivers his inaugural address after being sworn in as the 45th president of the United States during the 58th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Patrick Semansky) Patrick Semansky
Politikk

– Dette øyeblikket hører til dere. Dette er dagen deres, deres feiring, dette, USA, er deres land, sa han.Trump tegnet et dystert bilde av USA slik det framstår nå, med et elendig utdanningssystem og gjenger og narkotika som dominerer i byene.– Dette opphører nå, akkurat nå, sa han og pekte på at USA i årevis har subsidiert utenlandsk industri på bekostning av amerikansk industri.– Vi har gjort andre land rike mens vår rikdom har forsvunnet utover grensene, sa han.Radikal islamisme skal utslettes fra jordens overflate, slo Donald Trump fast i sin første tale som president.Trump snakket om en ny nasjonal stolthet og sa at amerikanere av alle hudfarger blør det samme røde, patriotiske blod. Den nye presidenten lovet å få USA til å skinne og slo fast at landet «aldri skal bli ignorert igjen».– Amerika vil vinne igjen, vinne som aldri før, sa Trump.Han lovet at jobbene skal tilbake, at grensene skal trygges, at velstanden reises og drømmene oppfylles for innbyggerne på hele det amerikanske kontinentet. Trump framholdt videre at amerikanere flest skal bort fra stønader og over i jobb og kom med en rekke løfter om investeringer i infrastruktur over det ganske USA.

donald trump
usa
Nyheter
Politikk