Bransjen vil beholde reguleringen av kornmarkedet

Felleskjøpets konkurrenter vil gjerne at samvirket beholder rollen som regulator i kornmarkedet. Regjeringen ønsker å flytte oppgave til Landbruksdirektoratet.

Foto: Scanpix
Politikk

Aktørene i bransjen frykter at en svekket reguleringsordning vil påvirke produksjonen negativt, skriver Nationen. Strand Unikorn og Fiskå Mølle tar til orde for å beholde dagens ordning.– Vi synes Felleskjøpet bør ha bedre forutsetninger for å gjøre jobben som regulator godt. De sitter nærmere markedet, noe vi mener er positivt, sier administrerende direktør Steffen Skolseg i Strand Unikorn.Selskapet kritiserte regulatoren i høst, da det ble åpnet for import samtidig som Strand Unikorn hadde korn på lager. I jordbruksmeldingen vises til den uenigheten, og det står at tilliten til Felleskjøpet som regulator er svekket. Likevel vil Skolseg beholde konkurrenten og sier det jobbes med forbedringer.Daglig leder Leif Kåre Gjerde i Fiskå Mølle sier det har vært nødvendig med en gjennomgang av ordningen etter 15 år, men at den i hovedtrekk har fungert bra,– I stedet for å flytte ansvaret, må regelverket heller tilpasses, sier Gjerde, som ikke mener dagens ordning er uheldig for konkurransen. (©NTB)

felleskjøpet
Nyheter
Politikk
Landbruk