- Brexit-fristen kan bli vanskelig å nå

Men Nordea tror ikke Theresa May støter på store problemer.

Politikk

Britisk høyesterett avgjorde tirsdag at regjeringen må gjennom en avstemning i parlamentet før den kan aktivere Artikkel 50 som utløser exit-prosessen fra EU.Sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets er ikke overrasket over at høyesterett lot dommen fra november bli stående.- Dette betyr at regjeringen raskt må sette i gang forberedelsene til avstemning i parlamentet hvis den skal nå sin selvpålagte deadline sent i mars. Det er mulig det kan bli vanskelig å nå den fristen, men til slutt blir det neppe et problem å utløse artikkel 50, sier han i en kommentar Hegnar.no har fått tilgang til.- Neppe stor betydningIfølge Bruce ser det ut til at begge husene i parlamentet vil stemme for å utløse artikkel 50, og med det respektere det britiske folks avgjørelse.- Avgjørelsen var ventet, og får neppe den store betydningen verken for økonomien eller markedet. Om det blir en avtale mellom Storbritannia og EU, og hva slags avtale evt. dette blir til slutt, er det avgjørende, avslutter han. Storbritannias statsminister Theresa May har altså varslet at hun vil starte forhandlingene med EU i slutten av mars. Prosessen er ventet å ta to år.

brexit
erik bruce
nordea
theresa may
Nyheter
Politikk