CNN: Trump vil signere ordre mot TPP

 President Donald Trump vil mandag signere en ordre om at USA skal trekke seg fra forhandlingene om TTP, melder CNN. (Korrigert)

David J. Phillip
Politikk

CNN  siterer to ikke navngitte kilder som skal ha nær kjennskap til saken.Trump har tidligere varslet at han er imot frihandelsavtalen som EU og USA har forhandlet om, ettersom han mener den vil true amerikanske arbeidsplasser.Ordren vil signalisere til omverdenen at Trump har tenkt å følge opp valgløftet om å føre en mer proteksjonistisk linje, noe kritikere frykter vil føre til global handelskrig.Trump har også varslet at han vil reforhandle frihandelsavtalen som USA inngikk med Mexico og Canada i 1994. Det er ventet at han også vil signere en ordre om dette mandag, melder NBC News , som i likhet med CNN siterer ikke navngitte kilder.Ordren om at USA trekker seg fra TPP-forhandlingene, vil være den første han gir mandag, opplyser en kilde i Det hvite hus. Det vil også være Trump-administrasjonens første store utenrikspolitiske vedtak. (©NTB)Korrigert:NTB Meldte at det er TTIP-avtalen Trump vil trekke USA fra. Det korrekte er TPP-avtalen. TPP omfatter landene rundt Stillehavet. TPP er ikke en «transatlantisk» avtale, slik NTB skriver

ttip
donald trump
Nyheter
Politikk