«El Chapo» har blitt utlevert til USA

Den mexicanske narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman har blitt utlevert til USA, melder mexicanske myndigheter.

Politikk

Guzman ble ifølge det mexicanske utenriksdepartementet utlevert torsdag til USA hvor han er ettersøkt for blant annet narkotikasmugling. Guzman skal være satt på et fly til New York hvor han risikerer livstid om han kjent skyldig i anklagene mot ham.Joaquin Guzman, kjent under tilnavnet «El Chapo», er en av Mexicos mest kjente narkobaroner og leder for det mektige Sinaloa-kartellet, som har smuglet store mengder kokain, marihuana og metamfetamin til USA.Han har til nå sittet i et høysikkerhetsfengsel etter at han ble pågrepet i januar i fjor etter en spektakulær rømning året før. Narkobaronen har to ganger rømt fra fangenskap, en av gangene gjennom en tunnel hjelperne hans hadde gravd.Guzman er blant annet siktet for å stå bak et narkotikakartell med tusen medlemmer og verdier for milliarder av dollar. I tillegg skal han ha leid leiemordere til kidnapping, drap og tortur.Formuen til Guzman er anslått til 8 milliarder kroner. (©NTB)

Nyheter
Politikk