Eurosonen åpner for gjeldslette for Hellas

Finansministrene i eurosonen besluttet mandag å åpne for tiltak som kan lette gjeldsbyrden til Hellas.

Foto: Scanpix
Politikk

– Eurogruppen godkjenner kortsiktige tiltak for gjeldslette til Hellas, heter det i en uttalelse fra eurogruppen, som er eurosonens kriseutvalg.Eurogruppens leder Klaus Regling kaller tiltaket «et viktig steg på veien for å bedre den greske gjeldens bærekraft».Diskusjonene om gjeldslette ble suspendert i desember etter at eurosonens finansministre først hadde inngått enighet om gjeldsletten. Årsaken var at den greske regjeringen lovet fattige pensjonister førjulsbonus. Utbetalingen som statsminister Alexis Tsipras lovet, var på rundt 5,5 milliarder kroner, fordelt til rundt 1,6 millioner pensjonerte statsansatte.Tsipras' julegave avdekket uenighet mellom Frankrike og Tyskland. Mens Berlin stilte seg kritisk til tiltaket, sto Paris fram som en forsvarer av førjulsbonusen.EU ble i 2015 enig med Det internasjonale pengefondet og Den europeiske sentralbanken om en treårig redningspakke på drøyt 780 milliarder kroner til Hellas. (©NTB)

hellas
eu
eurosonen
gjeld
Nyheter
Politikk