Frp: – Avblås dieselforbudet nå

Dieselforbudet på kommunale veier i Oslo har tråd i kraft. Ved noen målestasjoner regnes helserisikoen tirsdag formiddag som moderat. Frp ber om at forbudet avblåses med det samme.

Foto: Scanpix
Politikk

Vegtrafikksentralen meldte om en liten nedgang i trafikken på veiene i Oslo i morgentimene. Det er uvisst hvor mye som skyldes dieselforbundet. At det har snødd litt i natt, kan også være en grunn til at det er litt færre på veien, mener Vegvesenet, ifølge NRK.Moderat farenivåIfølge Luftkvalitet.info ble det ved 10.30-tiden målt moderat helserisiko ved stasjonene på Alnabru og Hjortnes. Ved de andre av de tolv målestasjonene lå nivået på lav helserisiko.Det er 1.500 kroner i gebyr for å bryte dieselforbudet, og blant annet ved Frognerparken var det kontroll.– Denne kontrollen går på beltebruk og diesel. Vi gir ikke ut bøter for dieselbiler i dag siden det er første kontroll den første dagen, men vi gir advarsel og ber dieselbilsjåfører parkere bilen så fort som mulig, sier Monika T. Olsen, presseansvarlig i by- og miljøetaten, til VG.Frp: – Avblås forbudetFrps samferdselspolitiske talsmann mener det er på tide å avblåse dieselforbudet.– Byrådet beskrev muligheten for dieselforbud som et akuttiltak. Når det i dag viser seg at problemet ikke er akutt, må et tiltak som rammer så mange så hardt, avblåses, sier Tommy Skjervold, som også er bystyremedlem for Frp i Oslo.– Oslo Frp er tydelige på at god luftkvalitet er viktig å prioritere, men partiet er mot et ensidig restriktivt tiltak slik som dieselforbudet. På toppen av de negative sidene ved tiltaket som skaper mye støy og uro, er utgangspunktet svært vanskelig å beregne, det viser dagens situasjon tydelig, fortsetter han.UnntakForbudet mot dieselkjøretøy trådte i kraft tirsdag morgen og gjelder det kommunale veinettet. Det blir likevel en del dieselkjøring i hovedstaden. Tross forbud for kjøretøy som går på diesel, er unntakene mange, og forbudet omfatter ikke de statlige veiene.Siden forbudet ble kjent søndag, har forskere, bilbransjen og politikere stilt spørsmål ved den reelle effekten, og dette skal overvåkes nøye de neste dagene.– Uten dokumentert effekt ender dieselforbud som et MDG-stunt, skriver Romerikes Blad i sin lederartikkel tirsdag. (©NTB)

dieselforbud
dieselbiler
diesel
forurensning
frp
Nyheter
Politikk