Lan Marie Berg: – Ganske mye personhets

Oslos miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG) sier det har vært ganske mye personhets siden hun ble byråd. Nå legger hun bak seg en tøff uke med dieselforbud og fortsatt søppelbråk.

Politikk

Tirsdag ble det innført kjøreforbud for dieselbiler i hovedstaden, og igjen var Berg skyteskive for mange av dem som ville uttrykke sin misnøye. Overfor NRK avdramatiserer hun uken noe og sier den toppet seg allerede mandag formiddag.– Det er på mange måter nok en uke på jobben. Det har vært et hektisk år, men det toppet seg på mandag da alt skjedde klokken tolv, det må jeg innrømme.Midt på dagen mandag holdt Rødts Bjørnar Moxnes en pressekonferanse der han truet med mistillitsforslag dersom søppelkontrakten med Veireno ikke ble hevet. Samtidig ble det kjent at direktøren for Renovasjonsetaten gikk av etter press fra byrådet.Berg sier hun har blitt nokså tykkhudet i løpet av sin tid i byrådet og at hun ikke tar kritikken personlig.– Det har vært ganske mye personhets siden jeg ble byråd. På mange måter har jeg fått ganske hard hud når det gjelder dette. Jeg tar det ikke personlig, fordi det er rollen min de snakker om, og ikke meg, forklarer hun.– For meg er det viktigst at jeg har muligheten til å gjøre mange grep jeg mener er riktig for byen og som jeg mener vil gjøre hverdagen bedre for mange. (©NTB)

lan marie nguyen berg
miljøpartiet de grønne
dieselforbud
Nyheter
Politikk