Målestasjonene i Oslo viser «liten helsefare»

Alle de tolv målestasjonene for luftkvalitet i Oslo viser tirsdag morgen «liten helsefare» og grønt lys.

Illustrasjonsbilde på forurensing i rush-trafikken. Biler i kø, eksos, soloppgang / solnedgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Politikk

I løpet av de siste 24 timene har imidlertid flertallet av stasjonene vært oppe på rødt, altså et høyt forurensningsnivå, ifølge Luftkvalitet.info.Det er varslet moderat til høyt forurensningsnivå i sentrum og et høyt forurensningsnivå langs større og sterkt trafikkerte veier i Oslo tirsdag, særlig i rushtidene og tidlig på kvelden. Det er eksos og veistøv som er hovedårsaker, og varslingene tar ikke høyde for mulig effekt av forbudet som innføres.Dieselforbudet, som begynte å gjelde på Oslos kommunale veier tirsdag morgen, ble varslet søndag. Det er første gang tiltaket tas i bruk. (©NTB)

dieselforbud
diesel
dieselbiler
forurensning
Nyheter
Politikk