- Norge må ikke bli haleheng til USA

Norge må justere forsvarspolitikken og gjøre oss mindre avhengige av USA, sier SV-leder Audun Lysbakken. Han tror det både er realistisk og gjennomførbart.

Politikk

Svaret ligger ifølge Lysbakken i å øke vår egen forsvarsevne til lands og til vanns, og trappe opp samarbeidet med våre nordiske naboer.Samtidig må vi kutte bestillingen av amerikanske kampfly, trekke oss fra NATOs rakettskjoldsamarbeid i Europa og sende tilbake de amerikanske marinesoldatene som er utplassert på Værnes, mener SV-lederen.– Vi er ikke maktesløse. Det har noe å si hvordan Norge reagerer. Det er derfor viktigere nå enn noensinne at vi tar kontroll igjen over vår egen utenrikspolitikk, sa Lysbakken da han fredag talte til partiets landsstyremøte. (©NTB)

audun lysbakken
Nyheter
Politikk