Fornebu. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Staten betaler halvparten av Fornebubanen

Oslo og Akershus får mellom 6 og 7 milliarder kroner til Fornebubanen, etter det Aftenposten erfarer. I tillegg kommer to milliarder til blant annet sykkelløsninger

Onsdag morgen undertegnes avtalen om Fornebubanen. Etter det Aftenposten erfarer blir statens bidrag på rundt 6– 7 milliarder kroner, halvparten av hele prosjektet som er anslått til 13 milliarder.Det endelige beløpet skal avtales når prosjektet har vært gjennom en kvalitetssikring. Før avtalen kan tre i kraft skal den behandles politisk.I tillegg kommer rundt to milliarder til det som skal sikre fremkommelighet for gående og syklende langs transporttraseene.Fornebubanen skal etter planen stå ferdig i 2021, men blir trolig noe forsinket – da Ruter mener «irrasjonelle» krav fra plan- og bygningsetaten i Oslo kommune forsinker banen.Trondheim får 3,7 milliarder til å bytte ut bussystemet fra 70-tallet med en ny modell – som skal stå klart i august 2019. Bergen får penger som primært skal gå til utvidelse av bybanen, mens Stavanger satser på superbussløsning som i Trondheim. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også