Statsråd har tro på løsning i verftssaken

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) er overbevist om at den såkalte verftssaken kan løses gjennom samtaler mellom partene i arbeidslivet.

Politikk

Hauglie var onsdag på sitt første besøk i Brussel som statsråd. Der holdt hun et langt møte med representanter fra LO, NHO og KS, og verftssaken var ett av flere temaer som kom på bordet.Hauglie sier hun har stor tro på at forhandlinger mellom LO og NHO kan føre fram til en løsning.– Jeg opplever at vi er enige om at partene nå først tar en runde seg imellom og forhandler. Det aller beste vil være om partene som har inngått denne avtalen og forvalter den, også kan se på hvordan avtalen kan gjøres i tråd med EØS-avtalen. Vi ønsker å gi partene litt bedre tid, sier hun.Striden gjelder utstasjonerte arbeidstakere fra andre EØS-land som er ansatt på verft, på byggeplasser og i renholdsbransjen i Norge.EFTAs overvåkingsorgan ESA mener deler av det norske regelverket er i strid med EØS-avtalen og har nå åpnet sak for å granske saken nærmere. Hauglies svar til ESA har vært å be om mer tid til å la partene i arbeidslivet finne en løsning selv.– Hvis det ikke fører fram, må vi vurdere ytterligere skritt fra myndighetenes side, men nå må vi først la partene få lov til å jobbe sammen og se hva de kan løse i fellesskap, sier Hauglie. (©NTB)

anniken hauglie
Nyheter
Politikk