Stoltenberg ser fram til samarbeid med Trump

Til tross for kritikken rettet mot NATO fra USAs kommende president, ser generalsekretær Jens Stoltenberg fram til samarbeidet med Donald Trump.

Jens Stoltenberg holder sin første pressekonferanse etter tiltredelsen som ny generalsekretær for NATO på NATOs hovedkvarter i Brussel, Belgia onsdag ettermiddag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Politikk

– Jeg er sikker på at USA vil fortsette å stå ved sikkerhetsgarantiene til NATO. Jeg har snakket med Trump, og han var tydelig på at USA vil videreføre sine forpliktelser til NATO, sier Stoltenberg til den tyske avisa Die Welt.Trump har kommet med ulike utfall mot og om NATO, blant annet har han kalt alliansen utdatert. Samtidig har ledelsen i NATO sagt at de er overbevist om at Trump vil fortsette å støtte forsvarssamarbeidet.– Alliansen er i endring og har evnen til å tilpasse seg. Verden er i endring, og vi endrer oss med den, som vi har gjort i 70 år, sier Stoltenberg.I helgen kom Trump med krass kritikk av både NATO og EU. Han spådde at flere land kommer til å melde seg ut av EU, uten at dette scenarioet lot til å bekymret ham.Uttalelsene utløste sterke reaksjoner blant europeiske ledere. Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sa han hadde diskutert saken med Stoltenberg, som hadde gitt uttrykk for bekymring.

presidentvalg i usa
donald trump
nato
jens stoltenberg
Nyheter
Politikk