SV refser Jensen for å snakke dobbelt om pensjon

Finansminister Siv Jensen (Frp) har beskyttet sin egen gullpensjon ved hver eneste korsvei i Stortinget, fastslår SVs Snorre Valen.

Politikk

– Det er god dobbeltkommunikasjon når finansministeren skryter av å ha gitt en gavepakke til pensjonistene når åtte av ti får redusert kjøpekraft, sa Valen i Stortingets spørretime onsdag.Han gikk kraftig ut mot Jensens omtale av egen pensjonsordning i et intervju med Dagbladet i helgen. Der beskrev finansministeren de gode vilkårene for stortingsrepresentanter som «fullstendig umusikalsk».– Finansministeren sa hun var flau over sin egen pensjon. Det burde hun da også være. Men hver gang SV har fremmet forslag om å stramme inn, så har Siv Jensen og Frp stemt imot. Det skjedde i 2000 og i 2011, sa Valen.Han ville vite hva Jensen tror pensjonistene tenker om dette, som de siste to årene har tapt kjøpekraft som følge av den årlige underreguleringen av pensjonene i trygdeoppgjøret.– Jeg er svært fornøyd med de resultatene regjeringen leverer på, også overfor pensjonistene, sa Jensen og viste til redusert avkorting til gifte og samboende pensjonister, som gjør at hver enkelt har fått 4.000 kroner mer å rutte med i året. (©NTB)

sv
siv jensen
snorre valen
pensjon
Nyheter
Politikk