Theresa May varsler fullt brudd med EU

Statsminister Theresa May varsler fullt britisk brudd med EU.

Storbritannias statsminister Theresa May varsler i en tale at hun ønsker et likestilt forhold til EU, og ikke et delvis medlemskap.
Politikk

Storbritannias statsminister Theresa May varsler i en tale at hun ønsker et likestilt forhold til EU, og ikke et delvis medlemskap.May legger tirsdag fram sin visjon for landets utmelding av EU.– Vi ønsker et nytt og likestilt partnerskap, mellom et uavhengig, selvstyrt Storbritannia og våre venner og allierte i EU, sier May i sin tale.– Ikke noe delvis eller assosiert EU-medlemskap, eller noe som etterlater oss halvveis inne og halvveis ute. Vi vil ikke gå inn i en modell som enkelte andre land har. Vi vil ikke holde fast ved deler av medlemskapet når vi går ut, sier den britiske statsministeren, som konstaterer at «Storbritannia forlater EU». (©NTB)

theresa may
brexit
Nyheter
Politikk