– Trump beholder FBI-sjefen

President Donald Trump kommer til å beholde James B. Comey som FBI-sjef, ifølge kilder med kjennskap til saken.

Direktør i FBI James Comey (AP Photo/Cliff Owen, File)
Politikk

En beslutning om å beholde Comey som FBI-sjef vil hindre at presidenten havner i ny mulig skvis ved å måtte velge ny toppsjef, skriver New York Times.Dessuten vil en slik beslutning bidra til ro i rekkene innad i FBI, etter noen turbulente måneder der både FBI som organ og Comey selv møtte skarp kritikk med påstander om innblanding i den amerikanske valgkampen, skriver avisen.Hvis opplysningene fra avisens kilder stemmer, betyr det samtidig at Comey fortsatt leder FBI-granskingen av Trump-kampanjens angivelige forbindelser til Russland og anklagene om russisk hacking under valgkampen.Comey ble utnevnt til FBI-sjef av daværende president Barack Obama i 2013 og er i henhold til føderalt lovverk ansatt i et ti år langt åremål, der målet er å kunne overlappe to regjeringsperioder. Det er en ordning som ble innført etter Watergate-saken, for å gjøre FBI-sjefen uavhengig og for å skille stillingen fra politikken. (©NTB)

fbi
donald trump
Nyheter
Politikk