Trump er allerede i gang

Donald Trump lå ikke på latsiden etter innsettelsen.

President Donald Trump delivers his inaugural address after being sworn in as the 45th president of the United States during the 58th Presidential Inauguration at the U.S. Capitol in Washington, Friday, Jan. 20, 2017. (AP Photo/Patrick Semansky) Patrick Semansky
Politikk

Etter bare noen få timer hadde han allerede signert sin første presidentordre. Han fikk også godkjent to av sine ministre.Med løfte om å gjenreise USA til fordums storhet og varsel om å utrydde radikal islamisme tok Donald Trump fredag fatt på gjerningen som De forente staters 45. president. Han overtar et land som er dypt splittet og møter en verden som langt på vei trekker hans dugelighet i tvil.Det tok ikke lang tid før USAs nye president tok pennen fatt.ObamacareLike etter paraden fra Kongressen til Det hvite hus fredag, gikk Trump til Det ovale kontoret og signerte sin første presidentordre. Trumps stabssjef Reince Priebus sier ordren går ut på å «minimere den økonomiske byrden» som følge av Obamacare, «i påvente av avskaffelse».Presidenten har flere ganger sagt at han vil fjerne helsereformen Affordable Care Act, på folkemunne kjent som Obamacare.For republikanerne har det å reversere Obamas reform hatt høyeste prioritet. Trump har sagt at Obamacare skal bli opphevet og erstattet samtidig, noe som er svært utfordrende med tanke på USAs store og kompliserte helsesystem.Ministre godkjentSenatet godkjente fredag både den pensjonerte generalen James Mattis som USAs forsvarsminister og general John Kelly som minister for innenlands sikkerhet.Også disse godkjenningene kom i løpet av noen timer etter at Donald Trump ble tatt i ed. I sin første avstemning etter innsettelsen, vedtok senatorene å godkjenne Mattis med 98 stemmer mot 1. Kelly ble godkjent med 66 mot 11 stemmer.(©NTB)

donald trump
usa
president
obamacare
Nyheter
Politikk