Trump hevder ulovlige innvandrere ga Clinton flest stemmer

USAs president Donald Trump sier han hadde fått flest stemmer i presidentvalget hadde det ikke vært for de opptil fem millionene av ulovlige innvandrerne i landet.

President Donald Trump speaks during a reception for inaugural law enforcement officers and first responders in the Blue Room of the White House, Sunday, Jan. 22, 2017 in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) Alex Brandon
Politikk

I et møte med ledere i Kongressen mandag sa Trump ifølge en anonym kilde at hadde det ikke vært for de tre til fem millionene ulovlige innvandrere i landet, så hadde han hatt flest stemmer.I november i fjor påsto Trump det samme. Da skrev han på Twitter at han hadde vunnet med flest stemmer hvis man så bort ifra de millionene av menneskene som stemte ulovlig.Hillary Clinton fikk nesten 2,9 millioner flere stemmer enn Trump under fjorårets presidentvalg, men Trump sikret seg 290 valgmenn mot Clintons 232 og vant dermed valget. (©NTB)

presidentvalg i usa
donald trump
hillary clinton
Nyheter
Politikk