USA: - Over 80 IS-krigere drept i angrep i Libya

Over 80 IS-krigere ble drept da USA bombet IS-leirer sørvest for byen Sirte i Libya, opplyser USAs forsvarsminister.

irak, Peshmerga militiamen of the Democratic Party of Iranian Kurdistan march during training in the mountains near Koya, Iraq Wednesday, March 2, 2005. The well-trained Kurdish Peshmerga militia is resistant to being incorporated into the main Iraqi army - a topic of discussion in recent meetings between prospective Iraqi president and Kurdish leader Jalal Talabani and the prospective clergy-backed candidate for prime minister, Ibrahim al-Jaafari. (AP Photo/Str)
Politikk

– De er helt sikkert folk som aktivt planlegger operasjoner i Europa, og de kan også være knyttet til angrep som allerede har skjedd i Europa, sier forsvarsminister Ashton Carter om de drepte IS-krigerne.Angrepet skjedde sent onsdag og rammet flere leirer om lag 45 kilometer sørvest for kystbyen Sirte, ifølge en anonym tjenestemann. Han opplyser videre at det var B-2-bombefly som gjennomførte angrepet «med hjelp» fra væpnede droner.IS-krigerne ble rett før angrepet sett med våpen og annet stridsutstyr, og «sto i formasjon», ifølge kilden.– De utgjorde en sikkerhetstrussel mot Libya, regionen og amerikanske nasjonale interesser, sier Pentagon-talsmann Peter Cook i en uttalelse.Den anonyme tjenestemannen opplyser at luftangrepene ble godkjent av USAs president Barack Obama og ble gjort «i samarbeid» med den FN-støttede regjeringen i Libya. (©NTB)

is
libya
usa
barack obama
Nyheter
Politikk