Utviste diplomater tilbake i Russland

Moskvas Røde Plass i bitende kulde. AP Photo/ Alexander Zemlianichenko

Flyet med de 35 russiske diplomatene som er utvist fra USA, har landet i Moskva, opplyser det russiske nyhetsbyrået Tass.

De utviste diplomatene tok av fra Dulles internasjonale flyplass ved den amerikanske hovedstaden. Blant de 96 passasjerene om bord på spesialflyet, som kom ens ærend fra Russland for å hente dem, var også diplomatenes familiemedlemmer.Utvisningen er en del av sanksjonene president Barack Obama har satt i verk på tampen av sin embetsperiode. Amerikansk etterretning har konkludert med at Russland sto bak hackingen av Det demokratiske partiet under valgkampen og at målet var å påvirke valget.Så langt er det ikke offentliggjort noen beviser, og russerne nekter å ha stått bak hackingen.Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har anbefalt at Russland gjengjelder ved å utvise 35 amerikanske diplomater, men president Vladimir Putin sier han ikke kommer til å utvide noen.– Vi forbeholder oss retten til gjengjeldelsestiltak. Vi planlegger våre neste steg i å reparere russisk-amerikanske relasjoner basert på politikken til administrasjonen til Donald Trump, sa Putin fredag. (©NTB)


Les også