Alle småpartiene under sperregrensen

Både Kristelig Folkeparti, Venstre, SV og MDG er under sperregrensen på TV 2s partimåling i februar.

Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide. Foto: Scanpix

Samtidig bykser Frp fram 2,1 prosentpoeng. KrF faller 1,5 prosentpoeng til 3,8 prosent. Venstre får 3,9 prosent (-0,9) og SV får 3,9 prosent (-0,8), mens MDG øker med 1,9 prosentpoeng til 3,8 prosent på målingen Kantar TNS har gjort for TV 2.Senterpartiet får hele 9,9 prosent – fram 1,5 prosentpoeng, noe som gir Ap og Sp 84 representanter på tinget, én plass unna flertall.Arbeiderpartiet er størst, men får bare 33,2 prosent (+0,5). Frp gjør en svært god måling med 15,7 prosent (+2,1). Det er den høyeste oppslutningen for Frp siden april i fjor, og partiet nærmer seg nivået fra stortingsvalget i 2013 da de fikk 16,3 prosent.– Velgerne må huske på hva som er alternativet til en regjering med Fremskrittspartiet. Det er en litt underlig bukett med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og kanskje noen andre partier som kommer til å ta Norge i en helt annen retning, sier Siv Jensen (Frp).Høyre faller imidlertid mer enn Frp går fram, partiet får 22,1 prosent, en nedgang på 2,4 prosentpoeng. Rødt får 2 prosent (- 0,6). Feilmarginen er på målingen er mellom 1,4 og 2,8 prosentpoeng og størst for de største partiene.(©NTB)