Brende gjentar kritikken mot Trump

Utenriksminister Børge Brende (H) fastholder kritikken mot det amerikanske innreiseforbudet, flyktningstoppen og klimasignalene fra president Donald Trump.

Arbeiderpartiets utenrikspolitiske talskvinne Anniken Huitfeldt slo i Stortingets spørretime onsdag fast at den politiske situasjonen i USA er preget av større uforutsigbarhet enn Norge er vant med. Hun mener innreiseforbudet kan komme til å bygge opp under IS' verdensbilde om en religionskrig mellom Vesten og islam. -Det kan gjøre vårt arbeid vanskeligere og gi moderate muslimer større motstand, sa hun.Utenriksministeren stilte seg bak denne analysen i sitt svar.-Det er et veldig viktig poeng og et av mange paradokser ved dette innreiseforbudet. Statsministeren har også vektlagt dette, at arbeidet med å bekjempe voldelig ekstremisme blir vanskeligere, sa han.Brende anførte at han i flere sammenhenger har sagt tydelig ifra om Norges syn på den nye amerikanske politikken.-Det er også kommunisert på Twitter, og det er vel den mest effektive kommunikasjonsformen om dagen, sa Brende med henvisning til Trumps noe utagerende bruk av det sosiale mediet.(©NTB)