Emiratene forsvarer Trumps innreiseforbud

De forente arabiske emirater føler seg trygg på at Donald Trumps innreiseforbud ikke er rettet mot muslimer.

From left to right, Russian Foreign Minister Sergey Lavrov, Emirati Foreign Minister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan and Arab League Secretary General Ahmed Aboul-Gheit take part in a press conference in Abu Dhabi, United Arab Emirates, on Wednesday, Feb. 1, 2017. The United Arab Emirates' top diplomat has come out in defense of President Donald Trump's order temporarily barring citizens from seven Muslim-majority countries from entering. (AP Photo/Adam Schreck) Adam Schreck

Landets utenriksminister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan minner om at de fleste av verdens overveiende muslimske land ikke omfattes av forbudet.- Dette er et midlertidig forbud, og det vil bli vurdert om tre måneder. Det er viktig at vi tar det i betraktning, sa ministeren etter samtaler med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Abu Dhabi onsdag.Innreiseforbudet omfatter alle flyktninger uavhengig av nasjonalitet, og mange reisende fra Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen. Av landene på listen er det bare Iran som ikke er rammet av krig eller krigslignende konflikter.Sheikh Abdullah påpeker at noen av landene har "strukturelle problemer". Disse bør de prøve å løse før de forsøker å løse innreisestriden med USA, mener ministeren.De forente arabiske emirater, hvor et stort flertall av den innfødte befolkningen er muslimer, er en av USAs nærmeste allierte i Midtøsten. I tillegg har landet økonomiske bånd til Trump-familiens forretningsimperium.Trump-navnet vil blant annet bli brukt på en golfbane som snart skal åpnes i Dubai. (©NTB)