Frp foreslår fradrag for tjenester i hjemmet

Fremskrittspartiets programkomité vil ha fradrag for å få utført vask, rehabilitering eller servicearbeid i private hjem.

Pål Morten Borgli. Foto: Scanpix

Det kommer fram i komiteens endelige programutkast, som skal være klart onsdag. Partiet mener et slikt fradrag vil bidra til flere arbeidsplasser. Fradragene er kjent som ROS - renhold, omsorg og servicearbeid - og ROT - rehabilitering, ombygging og tilbygg. - Dette vil gi flere hundre mennesker varig arbeid i våre mest utsatte regioner. Det vil også gi håndverkere i alle byggfag viktige oppdrag, og spesielt i vestlandsregionen vil det merkes om dette blir vedtatt i Stortinget til neste år, sier Pål Morten Borgli fra Rogaland Frp.Programkomiteen ser for seg at ROS- og ROT-fradrag innføres etter modell fra den svenske ordningen. - Dette vil være et viktig tiltak i kampen mot svart arbeid, legger han til overfor NTB. I den borgerlige samarbeidsavtalen fra 2013 heter det bare at "gevinster og konsekvenser av et ROT-fradrag i skatten" skal utredes i kampen mot svart arbeid.LO har tidligere pekt på svenske erfaringer som viser at slike tiltak "kan ha tilsiktet effekt mot svart arbeid, særlig på kort sikt". Samtidig har organisasjonen vist til problemer med omgåelser og kontroll mot misbruk, samt usikker effekt på sysselsetting.Programkomiteen i Frp skulle onsdag avslutte arbeidet med sitt programforslag. Det skal så til behandling i landsstyret, som igjen innstiller til partiets landsmøte i mai.(©NTB)